Chemical Control Suite Renovation

SLA was approached from a long time repeat chemicals client to upgrade their existing control room and supporting program.  The control suite was outdated with poor lighting and inadequate reverberation of acoustics.  SLA’s design improves the acoustics and lighting drastically to help increase the operator’s vigilance and alertness levels.  The design includes; upgrading finishes for durability and less contrasting colors causing eye-strain, acoustic fabric ceiling tile to absorb sound, integrated light coves to prevent direct light source visibility, and innovative LED lighting throughout.

Location

Central Alberta, CAN

Building Stats

  • Interior Renovation
  • Blast-Resistant within operational facility
  • Specialized control room lighting
  • Control Room | Permitting | Exercise | Offices | Breakroom | Rest Recovery

Project Size

3,500 SQ FT

Contact Us

Please shoot us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt